Intracelularno nagomilavanje betaina ne ometa funkciju enzima, proteinske strukture ni integriteta ćelijske membrane, omogućava zadržavanje vode i na taj način je štiti od isušivanja. Pored ovih funkcija ima ulogu donora metil grupe u sintezi proteina u organizmu.
Sastav i osobine:
- 96% betain u obliku belog praha, ph neutralan. Ima veću aktivnos od hemijkog betaina te ujedmo 1kg prirodnog betaina menja 1,4kg hemijskog betaina.
Benefiti:
- Povećava imunitet, otpornost na bolesti i stres, smanjuje procenat javljanja dijareje
- Delimično zamenjuje metionin
- Jača anti-kokcidijalno delovanje
- Utiče na kvalitet mesa i ukusa mesa pre sve živinskog “belog” mesa
- Povećava nivo fermentacije hranljivih substanci za lizin, treonin, glutamat, vitamin B2 i B12
- Bolja konverzija i bolji dnevni prirast
- Sprečava pojavu prljavih jaja i masne jetre kod nosilja
Doziranje: u zavisnosti od kategotije i faze proizvodnje od 210g-850g/t
Pakovanje: 20kg/1 ne promočive vreće
Poreklo: Austrija